Följ oss på:

Styrelsemässan i:

Mässor » Styrelsemässan Stockholm Waterfront 7 sept. 2023 » Teknik & Fastighetspartner i Stockholm AB

Teknik & Fastighetspartner i Stockholm AB

Kontaktuppgifter

Legionellabakterier i vattenledningar

Legionella i små mängder finns naturligt i det vatten vi använder oss av men utgör ingen fara för människor. Men i olämpligt utformade tappvattensystem och i biofilm finns risk att dessa bakterier förökar sig och blir då ett problem.

Legionella sprider sig i vattendimma, så kallad aerosol, som till exempel bildas i duschen. Människor blir sjuka när de andas in de små vattendropparna. Dessa bakterier som andas in i lungorna kan orsaka infektion. Uppskattningsvis dör ca 1 000 människor per år i sviterna av Legionellainfektioner.

Egenkontroll av systemen är ett lagkrav
Bostadsrättsföreningar är enligt lagkrav skyldiga att utföra egenkontroll av systemen och att se till att installationen för tappvatten är utformade och sköts om så att tillväxt av Legionella och andra mikroorganismer minimeras. De legala kraven på att förebygga objektburen smitta finns i flera delar av miljöbalken (1998:808)

TEKFAST skapar förutsättningar för rena rörsystem utan bakteriell tillväxt och hjälper er med både provtagning och förebyggande åtgärder för att minimera risk för utbrott av Legionella i era tappvattensystem.

Fotogalleri

Skicka oss ett meddelande